Östergötland

Stökig natt i länet

Natten mot annandagen blev en ovanligt bråkig och allmänt stökig natt runt om i länet. Polisen hade som mest ett femtiotal personer i arresten för tillnyktring. I Linköping grep polisen under natten tre personer för misshandel på Ågatan.

– Det har varit en juldagsnatt och det vet vi ju kan bli stökigt. Vi har haft mycket folk ute. Att det inte är fler än tre misshandelsfall kan bero på att vi har stävjat det här genom att plocka in folk som har bråkat och är berusade. Gör vi det tidigt så minskar vi misshandeln, säger Jan Erik Palmkvist, länsvakthavande på polisen i Östergötland.

Att cellerna hos polisen är fullbelagda är ytterst ovanligt, men under natten till i dag har polisen även fått öppna polisstationen i Mjölby för att få plats med alla fyllerister. Ågatan i Linköping ska enligt polisen ha varit den stökigaste platsen i länet, medan Norrköping skilt sig rejält från övriga länet. Där har polisen bara tagit in fjorton personer för tillnyktring.

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".