Massavhopp från Piraternas styrelse

Fem av sju ledamöter i speedwayklubben Piraternas styrelse hoppar av. Inför årsmötet om en knapp månad väljer de att inte fortsätta sina uppdrag.

– Det är dålig ordning i klubben och jag har medicinska problem som gör att jag inte ställer upp och fortsätter, säger marknadsansvarige Leif Pettersson en av dem som avgår.

Vad tror du att det innebär för Piraterna?
– Jag får hoppas verkligen att det ordnar sig fram över. Det är min högsta önskning. Men jag vill inte vara med på det tåget.

Han vill inte gå in närmare på vad han menar med sin kritik. Ordföranden Thomas Samuelsson lämnar också klubben, något som han säger är bestämt sedan tidigare, har sin förklaring till varför Leif Pettersson tycker att det är dålig ordning i klubben.

– Piraterna är en klubb som växt snabbt. Från den lägsta serien till Elitserien. Det kanske har gått lite för snabbt, så vi har lite växtvärk. Men vi är på god väg att rätta till organisationen.

Hur stor del har klubbens dåliga ekonomi i det här?
– Om man jämför med andra klubbar så har vi det ändå skapligt även om vi har en ansträngd ekonomi. Vi hade det lite otur förra året. Det företag som sålde reklam åt oss gick i konkurs och då tappade vi lite matcher. Sen hade vi några matcher med få i publiken till exempel på grund av fotbolls-em. Det är ansträngt men vi är på väg att rätta till det.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".