Linköping

Brandvarnare räddar allt fler

Antalet bränder i bostäder ökade i Linköping förra året, men brandmännen har också kunnat rädda flera tack vare att det funnits fungerande brandvarnare i hemmen. Det framgår när räddningstjänsten i Linköping summerar förra årets insatser.

Det torra vädret med många skogsbränder i länet i juni blev en tuff uppgift för brandförsvaret. Förutom att bekämpa bränder i Linköping hjälpte brandkåren också kollegorna i Kinda med personal och material, vid den omfattande skogsbranden där.

Räddningstjänsten i Linköping konstaterar också att antalet bränder med fyrverkerier inblandade var färre 2008 än året innan.

Antalet insatser ökade från 1 499 till 1 545 under 2008. Automatlarm som inte var brand ökade från 739 till 759. Trafikolyckor ökade från 152 till 158. Brand i byggnad ökade från 109 till 116. Antalet bränder i container, soptunnor och papperskorgar har också ökat och de flesta av dem är anlagda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".