Det var bitvis en stökig match. Jimmie Ölvestad och Andreas Pihl fick båda matchstraff efter det här slagsmålet.

Botten slog toppen på Hovet

Serieledarna LHC fick igår stryk av bottenlaget Djurgården. Efter en stökig andraperiod hade Stockholmarna vänt underläge 0-1 till ledning 3-1 och matchens slutade till sist med hela 5-1.

Det krävdes ett slagsmål för att få fart på matchen - och Djurgården. När Jimmie Ölvestad fick göra Andreas Pihl sällskap från rinken med matchstraff mitt i matchen tände Djurgården till, tryckte in två mål på 18 sekunder och vände till 2-1-ledning.

När så Fredrik Bremberg satte den straff laget bjöds på i numerärt underläge så fick Djurgården det nödvändiga övertaget på Linköping.

Vilja slog nonchalans - och plötsligt var botten bättre än toppen. Linköping drog på sig allt för många utvisningar i underläget. Till slut blev det 5-1 för poängjagande Djurgården. Och nu klev veteranerna fram i Djurgården. En nödvändighet om det ska bli fortsatt elitserieliv.

Radiosporten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".