Kommunalrådet Eva Andersson i mitten blir ordförande i IFK Norrköpings damlag.
NORRKÖPING

IFK Norrköping vill nå damallsvenskan

Uppdaterad 17.27:
IFK Norrköping har beslutat att starta ett damlag. Redan till våren inleder laget sin jakt på en allsvensk plats. Under eftermiddagen presenterades planerna i IFK Norrköpings klubbhus.

Nybildade Norrköpings Damfotbollsförening, en sammanslagning av elitdelen av damfotbollsverksamheten i Lindö FF och Saltängens BK, går inför årets säsong upp som en egen damfotbollsklubb i IFK Norrköping. Satsningen genomförs i samarbete med Eneby BK, Lindö FF, Smedby AIS och Åby IF.

- Det känns jätteroligt och spännande. Att ha Norrköping som paraply känns kul, säger Karolina Kristenson, spelare i IFK Norrköpings damlag.

I vår ska klubben inleda sitt spel i division två. Eva Andersson, kommunalråd i Norrköping, blir ordförande.

- Vi vill bygga en verksamhet där alla våra talanger skall kunna stanna på hemmaplan och utvecklas. Målet är förstås att bli ett etablerat allsvenskt lag, säger Eva Andersson, kommunalråd i Norrköping och föreslagen som ordförande i nya IFK Norrköping DFK.

- Nu har man en organisation som står bakom och då är det lättare att gå upp i seriesystemet, säger Karolina Kristenson.

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sr.se
Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".