NORRKÖPING

Eva Anderssons nya uppdrag upprör

Oppositionen i Norrköping är starkt kritisk till att det socialdemokratiska kommunalrådet Eva Andersson blir ny ordförande för IFK Norrköpings nya damlag. Enligt Folkpartiets oppositionsråd Mathias Sundin finns det stor risk för jäv när Eva Andersson hamnar på två stolar.

– Jag var tvungen att kolla två gången i kalandern om det var första april, men det var det tyvärr inte. Det är djupt olämpligt att hon tar på sig den rollen. Speciellt med den starka sammanblandning som redan finns idag mellan IFK Norrköpings ledning å ena sidan och socialdemokraterna och kommunledningen å andra sidan.

Även centerns oppositionsråd Karin Jonsson är kritisk till att Eva Andersson blir ordförande i IFK Norrköpings nya damsektion.

– Jag tycker det är olyckligt om hon skulle bli det. Jag tycker att hon hamnar i en jävsituation som kommunalråd. Vi har haft väldigt mycket diskussioner kring ombyggnaden av idrottsparken och den affären är inte klar ännu. Då hamnar Eva i en situation som jag tycker är olämplig. Det är en förtroendefråga mot våra medborgare, vem företräder våra kommunalråd, är det medborgarna eller en idrottsförening.

Eva Andersson tycker att kritiken från oppositionen är orättvis. Enligt henne finns det ingen risk att blanda ihop dom båda rollerna som kommunalråd och ordförande för IFK Norrköpings damer.

– När eller om en sån situation uppstår kommer jag givetvis hantera den så att jag inte blandar ihop uppdragen.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".