Åtvidaberg

Förhoppningar trots varsel på Partnertech

Beskedet i går om att Partnertech i Åtvidaberg varslar drygt 50 personer om uppsägning när mekanikenheten läggs ner, är inte helt nattsvart. Det menar Lennart Haraldsson, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Åtvidaberg.

– Mekanikenheten ska läggas, men det finns stora förhoppningar om en annan intressent som ska kunna fortsätta den verksamheten i samma fastighet.

– Vi har haft exempel på från i höstas då en lokal företagare tog över elektronikenheten på ett mycket förtjänstfullt sätt, säger Lennart Haraldsson

I går hade kommunledningen ett möte med företagets platschef och koncernledning och fick då besked som pekar i en positiv riktning:

– Det finns fortfarande en stor tilltro till Partnertech i Åtvidaberg och vi får hoppas att informationen stämmer om att man jobbar aktivt för att utveckla den del av Partnertech som är kvar i Åtvidaberg, säger Lennart Haraldsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".