LINKÖPING

Inför LHC-HV71: Toppmöte väntar i Cloetta Center

Ettan mot tvåan i Elitserien, SM-vinnaren mot SM-tvåan, götalandsderby, E4-derby. Kär match har många namn.
 – HV ligger efter oss i tabellen, då vet man att det blir bra matcher, säger LHC-tränaren Magnus Hävelid i en kommentar.

– Det är alltid mycket känslor inblandade, det är kamp och topprestationer i båda lagen när vi möts. Vi gjorde en lite sämre halv match mot Djurgården, men det känns ändå som att vi är i rätt så bra form och har en god känsla i gruppen. Det är klart att vi är besvikna efter matchen och känner att vi vill göra det bättre, men HV är också i bra form och har sakta men säkert vandrat uppåt i tabellen, fortsätter Hävelid.

Det är tätt i tabelltoppen i Elitserien just nu. LHC toppar med 68 poäng, tvåan HV71 har 66 poäng. Jönköpingslaget. Sedan skiljer det endast åtta poäng ner till Brynäs på sjundeplats. Så varje match är viktigt, speciellt mot topplagen.

– Som tränare och lag är man kritisk mot sig själv, ibland kanske för kritisk. Det gäller att samla poäng och det har vi lyckats göra, men vi vill naturligtvis utvecklas och bli bättre på det vi pratat om. Man får inte så många chanser att göra mål och därför gäller det att vara med, att ha ett effektivt powerplay och ett bra boxplay, säger Hävelid och berömmer just HV71:s spel i powerplay.

– Det är seriens bästa lag i den spelformen och vi får inte ge varken Johan Davidsson eller Jukka Voutilainen något utrymme. De är väldigt, väldigt skickliga, varnar han.

I LHC är Thomas Surovy skadad och även Johan Fransson riskerar att missa kvällens match på grund av skada. I kassen fortsätter Daniel Henriksson.

Matchen, med nedsläpp klockan 19.00, hör du in sin helhet på sr.se/ostergotland.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".