LINKÖPING

Kanal Lokal i konkurs

Uppdaterad 17:05
Tv-kanalen Kanal Lokal i bland annat Östergötland har idag begärt sig själva i konkurs. På måndag släcks kanalen.

– Det har varit ansträngt, alla mediaföretag ser en tuff framtid. Sådana här projekt kräver finansiering, när finansmarknaden klappar ihop så går det inte att få kapital till sådana här bolag, säger Anders Lundmark, vd för Kanal Lokal, till SR Östergötland.

Kommer Kanal Lokal att slockna omgående?

– På söndag görs de sista sändningarna. På måndag blir det nog inte några sändningar, för det krävs väldigt mycket engagemang för att producera TV. Idag är folk väldigt lessna här, så med respekt för dem blir den sista sändningen på söndag.

Totalt är det 90 personer som berörs och av dem finns ett 30 tal i Östergötland. Ulf Holmertz har jobbat som programledare för debattprogrammet Hjärnverket på Kanal Lokal. Ett program som skulle ha sänts ikväll men nu blir det inget av det. Ulf Holmertz tror att Kanal har varit viktig för regionen.

– Jag tror att det betyder väldigt mycket, för Kanal Lokal har blivit mycket etablerad. Vi har rört oss över hela länet. Vår ambition har ju varit att sy ihop länet. Många har också fått komma till tals.

Katarina Wahlström
katarina.wahlström@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".