Norrköping

Ökat intresse för att starta företag

Intresset för att starta eget företag i Norrköping har ökat rejält den senaste tid. Det rapporterar Nyföretagarcentrum i Norrköping.

Under årets två första veckor har antalet personer som kontaktar Nyföretagarcentrum för att få hjälp med att starta eget, ökat med över 50 procent jämfört med samma period förra året.

Det kan vara lågkonjunkturen som gör att folk vill ta steget att starta eget:

– Jag har själv en känsla att hos många som riskerar att bli eller som är arbetslösa, ökar idérikedomen och många av de här idéerna kan vara riktigt bra, säger Johan Listenius, rådgivare på Nyföretagarcentrum i Norrköping.

Nyföretagarcentrum i Norrköping finansieras med bidrag från kommunen och privata företag. Man hjälper personer som vill starta företag med budgeten, hur man ordnar startkapital och att utveckla företagsidén.

Men frågan är om det verkligen är rätt att starta ett företag i en lågkonjunktur. Det kan det absolut vara bara man har en bra idé, tycker Nyföretagarcentrums vd Bo Nygren:

– Om man står inför att bli arbetslös så är det här en möjlighet. Det är också så att det kan vara branschberoende, det kanske till och med är så att man ska satsa i en lågkonjunktur för att vara beredd när det vänder, säger han.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".