Östgötar prisade på Idrottsgalan

Tennisspelaren Thomas Johansson från Linköping och skytten Jonas Jacobsson från Krokek fick båda ta emot priser på Idrottsgalan under måndagskvällen.

Thomas Johansson tillsammans med Simon Aspelin fick priset som årets lag efter sin silvermedalj i OS-tennisen. Paret stod för en bragdartad insats i semifinalen när fransmännen Arnaud Clement/Michael Llodra besegrades efter den längsta tennismatchen som n*gonsin spelats i OS. I finalen blev schweizarna Roger Federer och Stanislas Wawrinka för svåra.

– Först och främst vill jag tacka min dubbelpartner Aspelin. Vi hade fantastiskt roligt i Peking. Och ett stort tack till hela OS-byn, sade Johansson på galan i Stockholm.

Skytten Jonas Jacobsson, som tog tre guld under Paralympics i Peking, fick priset som årets idrottare med funktionshinder.

-Det är oerhört hedrande. Jag m*ste tacka alla som hjälpt mig under alla år och även i år, sade Jacobsson.

I omröstningen till Radiosportens Jerringpris kom Jonas Jacobsson på en fjärde plats. Vann gjorde längdskidåkaren Charlotte Kalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".