Linköping

Avgående kommunalrådet: Jag vill hinna ha kul

Efter 20 år som kommunalråd i Linköping meddelade centerpartisten Gösta Gustavsson idag att han lämnar sin post. 

– Efter att i över 20 år haft en arbetstid på över 60 timmar per vecka börjar kroppen säga ifrån. Det har bland annat tagit sig uttryck i form av en stroke för drygt ett år sen.

Han säger också att han hade tänkt avgå redan i samband med valet 2006, men att han ändrade sig på grund av de förändrade majoritetsförhållandena. 

– Jag kände ett ansvar för att medverka i arbetet att skapa en ny fungerande majoritetsallians. Samtidigt innebar det en möjlighet att skola in nya kandidater för posten som nytt kommunalråd för Centerpartiet.

Igår kväll informerade Gösta Gustavsson sin partigrupp om beslutet, som han betonar är hans eget och inte beror på någon form av schism:

– Efter över 30 år som förtroendevald, varav de senaste på heltid känner jag att jag vill ha mera tid för mig och min familj. Mer tid att umgås, resa, underhålla hus och hem och inte minst njuta av livet.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se
Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".