Svårt att få information om varsel

Det är svårt för de som ska samordna arbetet med varslade personer i länet att få tillräckligt med information om företagens varsel från Arbetsförmedlingen.

Det säger Jan Owe-Larsson ordförande i regionförbundet Östsam som tillsammans med landshövding Björn Eriksson är en av varselsamordnarna i Östergötland.

De sekretessregler som gäller gör att information om företagens varsel inte kommer fram till samordnarna. Framför allt gäller det små och medelstora företag.

Owe-Larsson har nu framfört ett önskemål om ändrade rutiner till Arbetsförmedelingens generadirektör Angeles Bermudez-Svankvist.

– Det känns märkligt att vara utsedd av staten att vara regional varselsamordnare och samtidigt inte kunna få nödvändig information från en annan statlig myndighet, även om jag har förståelse för att den måste följa gällande regler, säger Jan Owe-Larsson vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".