Östergötland

Vänsterpartiets länsordförande avgår

Vänsterpartiets distriktsordförande i Östergötland, Sirpa Mikkola Karlsson, tar time out från politiken på obestämd tid.

Hon lämnar både sin plats i kommunfullmäktige i Motala och sin post som distriktsordförande.

- Det är framförallt hård intern kritik mot mitt engagemang i partiet, på grund av att jag har haft en tuff situation på jobbet under hösten. Jag har lagt för lite tid och borde ha varit med på fler möten, säger Sirpa Mikkola Karlsson.

Vad känner du kring det?
- Alltså det har varit en liten förståelse för situationer som händer i livet. Man ska ändå prestera på topp även om man har det tufft runt omkring sig. Partiorganisationen ser ju ut som så att man har ordinarie och har vice, och då har man vice som ska kunna gå in en period och det har inte fungerat här.

Vad kommer att hända nu, du tar en timeout men hur länge då?
- Nej det vet jag inte. Det är på obestämd tid. Jag kommer att engagera mig i det fackliga styrelsearbetet som jag har i lärarförbundet och sedan kommer jag att engagera mig mer i familjen och barnen och mina andra privata intressen

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".