Ny idrottshall i Linköping

Linköping ska få en ny idrottshall med plats för 300 åskådare och nu närmar sig byggstarten. Ett efterlängtat besked på Östergötlands idrottsförbund.

– Det är ett jättelyft för Linköpingsidrotten att vi får en till hall med fullmått och publika möjligheter, säger Marianne Hogner på Östergötlands idrottsförbund.

– Idag har vi i princip bara sporthallen och vissa möjligheter till att ta emot mycket publik i Ljungsbro. Nu får vi plats för 300 i publiken. Vi hade önskat 500 men får nöja oss med det här.

Den nya hallen får 150 sittplatser och lika många ståplatser för publik. Fullmåttshallar krävs för matcher på högre nivå i bland annat handboll och innebandy där trycker är särskilt hårt i Linköping.

– Vi hoppas få in både handboll, innebandy volleyboll och även basket för större ungdomsarrangemang och seriespel, säger Marianne Hogner.

Hallen blir granne med Folkungaskolan. Tomtmarken gränsar till Griftegården och Lektorshagen. Ytan är 6600 kvadratmeter. Marianne Hogner är glad över att hallen nu byggs men säger att den ändå inte riktigt räcker till.

– Innebandyn är jättestor idag och även handbollen är på frammarsch så vi behöver minst en hall till om vi ska täcka behovet.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".