1 av 2
2 av 2
Peter Spång
Mjölby

Arbetsförmedling rustar efter storvarsel

I dag inleds förhandlingarna mellan BT i Mjölby och facket efter att företaget varslat 200 anställda om uppsägning. Samtidigt rustar arbetsförmedlingen i Mjölby för att ta emot arbetssökande.

- Vi har ju redan nu möjlighet att gå in med vissa utbildningsinslag och vi samverkar med trygghetsstiftelserna. Vi kommer troligtvis placera någon på BT för att underlätta för de varslade, säger Peter Spång, sektionschef på arbetsförmedlingen i Mjölby.

Arbetslösheten har ökat i Mjölby den senaste tiden, idag är närmare 800 personer öppet arbetslösa. Efter beskedet att trucktillverkaren BT varslar 200 anställda om uppsägning så riskerar arbetslösheten i kommunen att stiga ytterligare.

Jan Andersson, som arbetar på BT, tror att det kan bli svårt för de som nu drabbas att hitta ett nytt arbete.

- Det är nog lika med noll, det är inte många som nyanställer idag. BT och Väderstad-Verken är ju stommen i Mjölby, säger han.

På arbetsförmedlingen i Mjölby finns idag 17 lediga jobb att söka.

- Mycket säljarjobb och en del lärarjobb finns, men inga jobb inom industrin. Vi har sett en minskning under senhösten när det gäller arbetskraft inom industrin.

Är du oroad?
-
Man är alltid oroad när det kommerså här stora varsel, säger Peter Spång.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".