Jan Owe-Larsson, varselsamordnare i Östergötland

"Det kommer fler varsel"

Efter att flera företag i länet varslet den senaste tiden, sitter länets varselsamordnare idag i möte med arbetsförmedlingen för att diskutera situationen. Senaste varslet kom från BT i Mjölby i går.

Enligt varselsamordnaren Jan Owe-Larsson krävs det samarbete över kommungränserna för att mildra effekterna av varslen.

– Idag är det inte kommungränsen som sätter stopp för var man bor och jobbar, utan varsel som sker drabbar även andra kommuner. Här gäller det att få regional samsyn för att hantera varselsituationerna.

Hur ser du på situationen i länet i stort?

– Det finns fler stora företag, och det kommer säkert komma fler rubriker och inslag i radion om att man varslar. Det som inte är lika medialt och som inte blir lika uppmärksammat är alla mindre företag som sitter i en besvärlig situation. BT har ju till exempel ett bra samarbete med sina underleverantörer, och har många av dem, i sin närhet. Det är klart att små underleverantörer till andra företag kommer att hamna i en annan situation.

Maritha Larsson
maritha.larsson@sr.se

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".