Norrköping

19-åring häktad för granatdåd

Uppdaterad 16:06
En 19-årig Norrköpingsbo har häktats misstänkt för inblandning i granatdådet i Norrköping under natten mot i tisdags. Mannen greps redan i tisdags eftermiddag. Gärningarna rubriceras som försök till grov utpressning.

Enligt åklagaren ska gärningarna inträffat under perioden 28 december förra året fram till i tisdags. 19-åringen har tidigare dömts för misshandel och övergrepp i rättssak. Åtal ska vara väckt senast 6 februari.

Det var vid ett-tiden under tisdagsnatten som polisen larmades om att någon kastat in en handgranat i en lägenhet på Stockholmsvägen i centrala Norrköping. Två fastigheter med ett flertal lägenheter fick utrymmas och området runt omkring spärrades av.

Efter undersökning av föremålet kunde polisen konstatera att det inte fanns någon risk att handgranaten skulle explodera. Gärningen rubricerades då om från försök till mord till grovt olaga hot, och nu till försök till grov utpressning.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".