Norrköping

Fortsatta oklarheter kring knivdrama

Det är fortfarande oklart vad som hände i den lägenhet i Norrköping i går natt där flera personer knivskars. Polisen har hört både de knivskurna och vittnen, men än så länge har ingen misstänkt gärningsman kunnat pekas ut:
– Uppgifterna om vad som hände går isär, säger Thomas Månsson på våldsroteln.

Det var strax efter midnatt under natten till lördag som polisen tillkallades till en lägenhet i området Hageby. Fyra män i åldrarna mellan 20 och 27 år gamla hade knivskurits och fick föras till sjukhus, med till del allvarliga men inte livshotande skador.

Ytterligare personer befann sig i lägenheten och polisen har hört ett flertal vittnen, men det finns fler att höra. Enligt Thomas Månsson finns det misstankar om att ännu fler personer befann sig i lägenheten vid tidpunkten för dådet, men att de sedan försvann därifrån.

De inblandade personerna är kända sedan tidigare av polisen. Det hela rubriceras som försök till mord och grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".