ÅTVIDABERG

Rabatter ska locka till Åtvid

För att locka nya hyresgäster till Åtvidaberg lockar nu hyresbolaget Åtvidabergs Bostad med rabatt på hyran. Befolkningstillväxten i Åtvidaberg är negativ, därför kände man från bostadsbolaget Åtvidabergs bostad att man var tvungen att göra något.

Därför får den som väljer att flytta till Åtvidaberg en rabatt på hyran under det första året. En tvårummare som normalt kostar 3 400 kronor hyrs ut för 1 995.  Men hyresrabatten får bara den som flyttar från annan ort.

– Det här blivit bingo. Vi satte ut den här rabatten på Internet i början på december och det blev kö ganska så snabbt. Man måste hitta på något att locka folk hit. Det är ju inte så att man flyttar till Åtvidaberg rakt av, utan man behöver någon anledning till det kanske. Det här kan vara en anledning till det, säger Fredrik Klint, fastighetsförvaltare på Åtvidabergs Bostad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".