Norrköping

Långa straff för heroinsmuggling

Det blev långa fängelsestraff för de fem män som försökte smuggla in en större mängd narkotika till Sverige. Men smugglingen avslöjades i Norrköping. Nu har de inblandade fått sina domar.

10 kilo heroin fanns med på bussen när den lämnade Sarajevo i riktning mot Norrköping. Smugglingen ska ha organiserats av en 26-årig man i södra Sverige, han ska ha förmått en bussägare och dennes son att ta med sig narkotikan till Sverige. Där lastades partiet om för vidare transport.

Men i det som i poliskretsar kom att kallas för operation Vanja - tog smugglingen slut i Norrköping. Ett stort antal poliser stormade bussgaraget och grep flera personer.

Totalt åtalades fem personer men polis och åklagare är övertygade om att fler personer var inblandade i narkotikasmugglingen.

Tingsrätten dömer de fem till långa fängelsestraff. Huvudmannen, 26-åringen från södra Sverige, döms till 14 år, domen mot bussägaren, hans son och ytterligare en person blev tio års fängelse vardera, den femte åtalade fick nio års fängelse. Samtliga har förnekat brott.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".