Norrköping

Halt golv kan kosta 30 000 i månaden

Idag avgör politikerna i Norrköping om företaget Boultbee ska få betala vite för golvet som lagts i Dominogallerian.

Många besökare upplever golvet som väldigt halt och flera olyckor har inträffat.

– Vi har fått uppgifter om att det är halt både när det är vått och när det är torrt. Lagen säger att golvet inte får vara oacceptabelt halt och har man fått in så här många anmälningar om människor som ramlat och slagit sig så är det ju oacceptabelt, säger Roger Åslund på byggnadskontoret i Norrköping.

Han föreslår nu att Boultbee som äger gallerian får betala 30 000 kronor i månaden i vite så länge ingenting görs åt golvet.

– Självklart kommer vi att betala ett vite men innan dess så har vi förhoppningsvis klargjort om golvet är halt eller inte enligt statens beskrivning och är det så så ska vi behandla golvet på något vis, säger Ulrika Lagerkvist på Boultbee.

Men att flera personer ramlat på golvet talar inte det sitt tydliga språk om att golvet är halt?
– Det talar om att folk upplever golvet som halt. Golvet är väldigt nytt, det är blankt och ljust och man kanske spänner sig lite när man går på det och det kan göra att man halkar lättare.

Lotta Karlsson
lotta.m.karlsson@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".