Protester mot nedläggning av busslinje

Finspångs och Norrköpings kommuner vill att landstinget omprövar beslutet att lägga ned busslinje 510 mellan Linköping och Finspång.

I ett gemensamt brev skriver de båda kommunernas respektive ordförande för kommunstyrelsen att en nedläggning talar emot de ambitioner som finns för att utveckla kollektivtrafiken.

– Finspångs och Norrköpings kommuner har stort intresse av att även fortsättningsvis försörja medborgarna i Kimstad och Skärblacka med ett kollektivtrafikutbud till och från Finspång och Linköping. Utbudet ska åtminstone säkerställa möjligheten att arbets- och gymnasiependla till orterna, säger Denny Lawrot (C), kommunstyrelsens ordförande i Finspång.

– Vi har ju en stor inpendling och det är ju bra mycket bättre att folk åker kollektivtrafik än att de sitter och åker i egna bilar för att komma till arbete, säger Lawrot till SR Östergötland.

Bakom landstingets nedläggningsbeslut av linje 510 ligger satsningen på en ny pendeltågstation i Kimstad.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".