Östergötland

Slog till mot 30 villor - östgöte misstänkt

Polisen är nu på god väg att klara upp inbrottsvågen som drabbade västra Östergötland i december förra året. En 45-årig man har identifierats som misstänkt.

- Vi misstänker att han ligger bakom ett trettiotal inbrott, säger Joakim Jäderstig, chef för stöldroteln vid Linköpingspolisen till Sveriges Radio Östergötland.

Flera av inbrotten ska begåtts i Vadstena, Skänninge, Mjölby, Vikingstad och Tokarp under december. En 45-årig östgöte har pekats ut som misstänkt för gärningarna. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har erkänt ett tiotal av inbrotten.

Gärningarna rubriceras som grov stöld. En stor mängd stöldgods från inbrotten har återfunnits och polisen arbetar nu med att försöka härleda var godset kommer ifrån.

- Vi har haft flera målsägare här på besök och som lyckats få tillbaka det som varit stulet, förklarar Joakim Jäderstig.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista