Foto: Björn Persson/Wighsnews
Finspång

Svår bussolycka i Sonstorp

Uppdaterad 20.16
Tre personer skadades, varav två allvarligt, när en linjebuss välte i Sonstorp utanför Finspång på fredagseftermiddagen. Totalt fanns 20 personer ombord på bussen.

– En buss med 20 personer ombord har vält strax efter Preem-macken i Sonstorp. Det var mycket ungdomar ombord på bussen. Men nästan alla barnen är oskadda. Ett barn uppges vara lindrigt skadad, sade Anders Arvidsson, stationsbefäl vid Norrköpingspolisen till SR Östergötland, vid 13.30-tiden.

Två personer skadades allvarligt. Det är busschauffören och en äldre man.

Olyckan inträffade vid 13-tiden. Det var inte genast klart vad orsaken var. Trafiken stängdes av under en timmes tid på grund av räddningsarbetet.

Landstinget meddelade vid 14-tiden att samtliga ombord på bussen har förts till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Tre av dessa fördes till sjukhuset i ambulans.

Vid 20-tiden på fredagskvällen var det fortfarande inte känt vad som orsakade bussolyckan. Inga nya uppgifter finns heller angående de två allvarligt skadade personerna.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista