ÖDESHÖG

Filmrånet igår får sitt efterspel

Bildlektionen i Ödeshög som slutade i polisingripande med dragna vapen, får idag sitt efterspel. Eleverna spelade in en film om ett rån på ett postkontor, men polisen hade inte fått information om filminspelningen, och situationen slutade i en konfrontation. Polisen, som är mycket kritisk till händelsen, kommer idag att träffa Lysingskolans rektor Patrik Landström.

– Jag har fullförståelse för polisens känsla och reaktion i det här fallet. Det är självklart att det inte får förekomma, skolan måste naturligtvis informera polisen i ett sådant här fall, säger rektor Patrik Landström.

Det var ett vittne som larmade polisen om att beväpnade personer gått in på posten och ett pådrag stort drogs igång. De tre rånarna var egentligen niondeklassare från Lysingskolan som spelade in film om ett väpnat postrån under en bildlektion. Ungdomarna hade avtalat med posten om inspelningen, men inte varskott polisen.

– Vi måste se över våra rutiner, när man gör sådana här saker så måste man ta kontakt med nödvändiga instanser, avslutar Landström.