Östgötatrafikens vd: Problemen inte över på Tjustbanan

Bötespengarna som Östgötatrafiken får från Veolia transport på grund av de många inställda tågen på Tjustbanan används redan till att förbättra trafiken på banan. Det säger Östgötatrafikens vd Leif Johansson som också tror att problemen på banan kommer att fortsätt.

De inställda tågturerna på Tjustbanan har tvingat Veolia att böta sammanlagt 1,6 miljoner kronor till Östgötatrafiken. Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson kräver nu att böterna ska användas för att säkra den fortsatta tågtrafiken på banan.

– Vi använder dem till att finansiera nya tåg, betala extra trafik på grund av de problemen som uppstår och betala ut resegaranti till resenärer. Så de används i vår verksamhet, så jag håller fullständigt med Harald Hjalmarsson att vi naturligtvis ska använda de här vitespengarna på ett bra sätt och det gör vi genom att upprätthålla trafik på Tjustbanan, säger Östgötatrafikens vd Leif Johansson.

Veolia har lovat att trafiken ska rulla normalt från och med helgen. Vad anser du om den prognosen, är det över med problemen nu?

– Nej, det tror jag tyvärr inte. Jag tror tyvärr att Tjustbanan alltid är ett problem när det gäller infrastrukturen, så länge man inte gör krafttag och bygger till och bygger om.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se