Motala

IFK Motala i ekonomisk kris

Uppdaterad 16:56:
IFK Motalas bandylag är i en ekonomisk kris. Klubben har sparkat två av sina spelare och håller dessutom inne tre månadslöner för alla i truppen.

Bara fyra vinster den här säsongen gör att bandyklubben IFK Motala bara spelat ihop nio poäng. Laget ligger i botten av elitserien. Publiken har svikit och kostnaderna ökat. Därför har klubben nu beslutat sig för att sparka dom två ryska spelarna Ivan Bojko och Alexei Kitkov.

Samtidigt fryser klubben lönerna för resten av spelarna i tre månader, säger ordföranden Pär Höckert men som inte vill ställa upp på en bandad intervju i dag. Men enligt tränaren är det än så länge ingen risk för spelarflykt från laget.

- Det är ju ett kontraktsbrott så då har man ju rätt att lämna klubben, men jag frågade alla spelarna på ett möte i går och då var alla beredda att stanna kvar och spela klart den här säsongen, säger Dennis Gustafsson, tränare i IFK Motala.

Ett tapp på två spelare, hur påverkas laget av det?
- Ska jag vara helt ärlig så har de här två ryska spelarnas insatser inte tillfört så mycket. Så det är ingen större förlust.

Hur är stämmningen i laget efter det här?
- Det är ju klart att det inte känns så roligt. Ingen gillar väl att inte få lön på sitt jobb. Men vi har modet uppe och nu väntar vi på att få en handlingsplan från styrelsen för hur det här ska lösas, säger Dennis Gustafsson.

I kväll spelas den 21:a omgången av elitserien i bandy... IFK Motala möter då Hammarby på hemmaplan.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista