Jenny Larnemark
Norrköping

Svårt att åka spårvagn i rullstol

Rullstolsburna i Norrköping har svårt att ta sig ombord på dom nya spårvagnarna. Det visar det test av tillgängligheten som funktionshindrade och pensinärer gjort idag.

– Det känns som att man förstör hela Östgötatrafikens planering, säger Jenny Larnemark på De Handikappades Riksförbund.

Jenny Larnemark sitter själv i rullstol och det största problemet är att det är krångligt att komma på spårvagnarna eftersom man måste fälla ut ramper för att komma ombord.

– För mig är det det, som inte har en personlig assistent med mig. Då måste jag be om hjälp och det är jobbigt. Då kan det bli så att man väljer att gå istället eller inte åker alls. Det känns som att alla i spårvagnen tittar på en och man tar upp deras tid och man förstör hela Östgötatrafikens planering för dagen, även om det bara tar tre minuter.

Dahn Johansson, driftsplanerare på Östgötatrafiken tror ändå att de allra flesta resenärer har förståelse för att det tar tid att gå ombord om man sitter i rullstol.

– Det är väl svårt att säga hur man ytterligare ska kunna förbättra det här. Jag tror att folk ändå tar hänsyn till att rampen måste fällas ut.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista