Albin Correia
ÖSTERGÖTLAND

Idrottsläger för synskadade

Östergötlands handikappidrottsförbund tillsammans med Stockholm och Göteborg anordna idrottsläger för synskadade ungdomar. 75 000 kronor har man fått från Svenska handikappidrottsförbundet och i vår så kör man igång lägren, som kommer att fokusera på sporterna goalball, judo och showdown.

– Det är väldigt bra. Det är viktigt att få träffa andra synskadade och att få pröva på. Särkilt för yngre personer som kanske inte har prövat på sånt förut, säger Albin Correia som själv har en synskada.

Syftet med lägren, som drar igång i mitten mars, är att göra idrotten tillgänglig för barn och ungdomar som har en synskada, och ge dem en möjlighet att få prova på de olika idrotter som finns, säger Mattias Karlsson idrottskonsulent på Östergötlands handikappidrottsförbund

– Det är jätteviktigt att idrotta. Man kan använda idrotten som ett hjälpmedel att träna upp sin balans, sin koordination, sådana saker. Man blir säkrare i sitt handikapp genom att idrotta och träna, säger han.

En av sporterna man kommer att få pröva på under lägren är goalball, som går ut på att förpassa en boll med en bjällra i över motståndarnas mållinje. En sport som Albin Correia satsar hårt på.

– Om man får vara lite förmäten så skulle jag inte ha något emot att komma med i landslaget någon gång, säger Albin Correia.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista