1 av 2
Bakre raden: Johan Bjelnes (expert) Malin Lindroth (expert) Emma Karlsson, främre: Karl Palmkvist och Erik Ekström (expert).
2 av 2

Javisst blev det seger Vist!

Vist skola från Sturefors skrev in sig i Vi i femman-historien genom att vinna andra seminfinalen. Efter en jämn match vann de mot Dansäterskolan från Borensberg.

Den andra semifinalen blev inte fullt så spännande som den första som avgjordes i tisdags. Lagen följdes inledningsvis åt, men efter andra omgången av snabbfrågorna hade Emma Karlsson och Karl Palmqvist från Vist skola kapat åt sig en tvåpoängsledning. Vid stegen, där lagen får välja poängnivå gällde det att satsa taktiskt.

– Vi valde trepoängsnivån, för om vi svarade rätt, skulle de bli tvungna att plocka fem poäng, berättar Karl Palmqvist från Vist skola.

Oscar Carmefeldt och Felicia Häggberg från Dansäterskolan lyckades aldrig plocka in försprånget, och matchen slutade med seger för Vist skola med 12 poäng mot 10.

Nu gäller det för laget att ladda om till länsfinalen som går av stapeln den 10 mars, och sänds direkt i Sveriges Radio Östergötland.

– Man vet ju inte vad som kommer, så om man pluggar på nåt som inte kommer blir det ju inte bra, funderar Emma Karlsson.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista