Östergötland

Många trafikolyckor i det hala väglaget

Det hala väglaget har ställt till stora problem på länets vägar under morgonen och förmiddagen. Enligt polisen har ett tiotal trafikolyckor inträffat och värst har det varit i trakterna runt Norrköping och Söderköping.

– De som ska ge sig ut bör ta det försiktigt och verkligen tänka på att hålla avstånden, säger Anders Månsson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Den senaste olyckan inträffade på en mindre väg mellan Löfstad och Kimstad utanför Norrköping. Det var en personbil som voltade i det hala väglaget och hamnade på taket i diket.

Föraren, som ska ha suttit kvar i bilen, när räddningstjänsten kom till platsen är nu förd till Vrinnevisjukhuset. 

– Vilken typ av skador det rör sig om, vet jag inte i nuläget, säger Anders Månsson.

Under morgonen har två bussar också varit inblandade i olyckor. På Malmgatan i  Norrköping kolliderade en buss i linjetrafik med en lastbil vid halv åtta-tiden. Ingen skadades fysiskt vid olyckan men busschauffören chockades.

Lite senare på morgonen körde en annan buss i diket vid Luddingsbo utanför Norrköping. 

Ungefär samtidigt kolliderade två personbilar vid Snövelstorp mellan Västra Husby och Norrköping och både på E22:an och 210:an har bilister kört av vägen i halkan.

Enligt Anders Månsson har flera personer förts till sjukhus under morgonen, men ingen ska ha skadats allvarligt.

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista