Linköping

Första domen i knarkhärvan

I dag kom domen mot den första åtalade i den stora narkotikahärvan där även Daniel Demuynck, tidigare känd som Clark Olofsson är inblandad. En 52-årig konstnär från Stockholm döms till tre års fängelse för grovt narkotikabrott.

Åklagare Ingemar Welander vid Internationella åklagarkammaren valde att åtala mannen separat, misstänkt för grovt narkotikabrott, vid Linköpings tingsrätt.

- Han är inte längre intressant i den stora utredningen, vi kan inte styrka att han har med den att göra, sade Welander till Sveriges Radio Östergötland i slutet av januari.

Mannen ska förvarat nära sex kilo narkotika i en förvaringsbox på Stockholms central. I hans bostad hittades 63 000 kronor i kontanter. Enligt rätten kommer pengarna sannolikt från narkotikaförsäljning.

I härvan kring Clark Olofsson sitter åtta personer häktade misstänkta för inblandning i knarkhärvan, som har koppling till Östergötland.

Totalt är tio personer misstänkta, men en person är häktad i sin utevaro och en annan misstänkt är inte frihetsberövad.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista