Tony Mårtensson

Mårtensson överväger ett år till i Ryssland

Det är långt mellan Östergötland och Tatarstan. Inte bara i antal mil.
-Jag har fått mycket skit under året, säger Tony Mårtensson till TT. Ändå överväger han att stanna i den ryska proffsligan.

Utskälld inför lagkompisarna av tränaren Zinetula Biljaletdinov, oförklarligt bänkad, titt som tätt placerad i positioner han inte är van vid. Hockeymässigt har elitseriens hyllade poängkung förra säsongen hamnat i ett motlut.

-Nej, det har jag inte, svarar han utan omsvep på frågan om han blivit en bättre spelare under säsongen med AK Bars Kazan, med sju omgångar kvar tvåa i ryska ligan, KHL.

Men Tony Mårtensson funderar ändå på att låta Linköpings fans vänta på hans comeback - och istället göra ett år till i Kazan. Skälet är enkelt. Den feta lönechecken han vant sig vid.

Trots att den globala finanskrisen har slagit hårt även mot den ryska proffsligan - det talas om färre lag och rejäla lönesänkningar till nästa säsong - har inte Mårtensson märkt något i Kazan. Där kommer lönen punktligt.

-Det handlar om otroligt mycket pengar. Skulle jag få ett sånt kontrakt som jag haft i år och Linköping blir nöjda så kanske det går att lösa, men det är lite för tidigt att säga än. Jag har inte börjat fundera så mycket på nästa säsong, säger Mårtensson.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista