Norrköping

Kommunal chef avgår efter kritik

Chefen för Reko, Norrköpings program för arbetslösa, avgår. Han har kritiserats hårt för sina uttalande om de arbetslösa i kommunens program i samband med avslöjandet att Myrorna tvångsvisiterar personal på sin insamlingscentral.

Enhetschefen har bland annat försvarat kontrollerna av de anställda i Folkbladet där han sagt ”det finns ju folk som kommer från kulturer där man är tvungen att stjäla för att överleva.”

Under eftermiddagen har personaldirektören i Norrköping och mannens chef, Yvonne Thilander suttit i möte och efter det meddelas alltså att han lämnar sin tjänst som chef för Reko och får andra uppgifter på arbetsmarknadskontoret.

– För verksamheten och de som arbetar på Reko är det viktigt att veta att vi arbetar med att tillsätta en ny enhetschef som kommer att vara på plats under våren. Tillsammans med personalen och den nya enhetschefen kommer vi att utveckla verksamheten säger Yvonne Thilander.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".