Andreas Jämtin
Linköping

Jämtin stängs av efter slagsmål

LHC-spelaren Andreas Jämtin stängs av med omedelbar verkan efter tumultet som uppstod efter torsdagskvällens elitseriematch mot Brynäs i Gävle.

– Det känns som om Andreas blir bestraffad för en tidigare image som bildats runt honom som ishockeyspelare, säger klubbdirektör Mike Helber.

Bakom beslutet att stänga av Jämtin har tagits av ishockeyförbundets disciplinnämnd.

– Vi har läst rapporten och kan konstatera att den överensstämmer med Andreas egen version och den version jag lämnade vid presskonferensen efter matchen, säger LHC:s klubbdirektör Mike Helber i en kommentar.
 
Det var efter matchens slut som Jämtin hamnade i bråk med Brynäs sportchef Michael Sundlöv. I LHC finns det, dagen efter, ingen förståelse till varför Jämtin stängs av.

– Jag har sökt disciplinnämndens ordförande Cecilia Hager ända sedan vi fick del av rapporten, men hon är oanträffbar. Det känns verkligen som om Andreas blir bestraffad för en tidigare image som bildats runt honom som ishockeyspelare, säger Mike Helber.

Jämtin missar nu matchen mot Timrå under lördagseftermiddagen.

Från Brynäs-lägret meddelas att Jämtin slog sportchefen Michael Sundlöv till marken efter att denne knuffat Jämtin. Sedan uppfattar Brynäs materialförvaltare Mattias Pettersson det som om Jämtin på nytt tänker slå till Sundlöv och Pettersson slår då ett slag mot Jämtin.

”Både Michael Sundlöv och Mattias Pettersson beklagar och ber om ursäkt för sitt agerande och inväntar nu disciplinnämndens utslag”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".