Helena Lundbäck trea i världscupen

Helena Lundbäck är på god väg mot sin andra världscupfinal i Las Vegas i april. På lördagskvällen kom hon på tredjeplats med Madick i vc-tävlingen i spanska Vigo. Lundbäck ligger därmed på niondeplats och de 18 bästa går vidare till finalen.

– Jätteskönt att ligga så bra till, det ska bli kul, sade Lundbäck.

Lundbäck var felfri i grundomgången. I omhoppningen gick hon ut tidigt bland de 13 som gått vidare och det blev ännu en felfri ridning med Madick.

– Jag tyckte inte jag ridit så fort som jag borde, jag var inte nöjd när jag red ut från banan. Men de andra jagade sekunder för en bra placering och då kom nedslagen, sade Lundbäck som var mycket nöjd med Madick.

Men det visade sig att tiden, och en felfri runda, räckte långt och det var bara fyra felfria ryttare som även klarade omhoppningen.

Tysken Marco Kütscher tog hem segern med Cash, 1,4 sekunder före Sergio Alvarez Moya, Spanien, på hästen Wisconsin. Lundbäck och Madick var drygt tre sekunder långsammare än segraren.

Nästa deltävling i världscupen i hoppning rids under Göteborg Horse Show 19-22 februari i Scandinavium.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".