Linköping

Journalproblemen på US lösta

Universitetetssjukhuset i Linköping lät över tusen anteckningar om patienterna ligga utan att föra in dem i journalerna. Socialstyrelsen hotade med böter, men nu ska problemet vara löst menar chefen för sjukhusets akutklinik, Asghar Farahani Shiviari.

– Vi har lyckats anställa 6 nya sekreterare med utökat uppdrag i mars och april. Vi hoppas att vi kan leverera, vi kommer att följa upp och mäta dagligen och veckovis. Skulle vi se att vi inte är ifatt kommer vi vidta ytterligare åtgärder i form av förstärkning, säger Asghar Farahani Shiviari.

Tidigare har Sveriges Radio Östergötland rapporterat om dom 1300 journalanteckningar som inte förts in i systemet. Socialstyrelsens tillsynsavdelning ställde då krav att anteckningarna skulle vara införda senast i mitten av februari.

– Ja vi har åtgärdat problemet. Inom 48 timmar från att man har dikterat en anteckning ska den vara färdigskriven och det har vi kunnat leverera, avslutar Asghar Farahani Shiviari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".