Under förra året var det en annan jubilar som avbildades, nämligen Norrköpings Tidningar
Norrköping

Holmen blir årets kaktusmotiv

Det blir skogsindustriföretaget Holmen som får pryda årets kaktusformation i Carl Johans park i Norrköping. Holmen firar 400-årsjubileum i år och får därmed äran att återskapas som kaktus under en tid.

– Vi tycker att det är väldigt trevligt och hedrande att få finnas i kaktusgruppen i samband med vårt 400 års jubileum. Holmens bruk grundades 1609 av Hertig Johan av Östergötland som ett vapenfaktori på Kvarnholmen i Motala Ström. Där har det sedan pågått obruten industriell verksamhet i Norrköping sedan 400 år tillbaka. Holmens bruk och Norrköping som stad har därefter haft ett bra samarbete och utvecklats sida vid sida genom seklen. I år 2009 uppmärksammar vi detta i det moderna Holmen med olika aktiviteter både i Norrköping och på andra ställen där vi har verksamheter, säger Anders Lyngenberg, projektledare Holmen 400 år i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".