1 av 2
2 av 2
Marcus Silverhem
Linköping

London calling för Linköpingselever

Nästan 100 sjätteklassare från Linköping kommer att byta sina vanliga skolbänkar och lärare mot engelska diton. Under en vecka ska all undervisning hållas på internatskolan Cobham Hall utanför London.

– Känns bra, jag hoppas att det blir kul och att jag lär mig lite mer engelska, säger Marcus Silverhem som än så länge går på Vikingstadskolan.

Förutom Vikingstadskolan så åker även sjätteklassare från Rydsskolan till England i slutet av mars. All undervisning kommer att ske på engelska av engelska lärare.

– Det här är ett sätt att stödja eleverna. De får högre resultat, säger Lars Rejdnell som är barn- och ungdomschef i Linköping.

För Rydsskolans del är resan dessutom ett led i det uttalade arbetet att där jobba aktivt med en internationalisering av utbildningen.

– För deras del är det här ett led i att göra något positivt och bra, säger Rejdnell.

Towern och Nationalhistoriska museet står också på schemat för veckan, liksom Charles Dickens födelsestad Rochester. Marcus Silverhem förbereder sig på att skolan kommer att vara lite annorlunda i England.

– Mer disciplin tror jag, det skulle nog behövas en aning här hemma också.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".