1 av 3
2 av 3
Anna Kufver
3 av 3

Efterlyses: Oavslutade stickningar

Ligger den där gamla tröjan som du började sticka för flera år sedan fortfarande hemma och skräpar? Eller hur är det med de där vantarna som inte blev klara till förra vintersäsongen och som du inte orkat ta tag i i år? Östergötlands länsmuseum vill nu ha in ofärdiga stickningar till en utställning i sommar.

– Det blir ett dåligt samvete som ligger och gnager och det tänkte vi skapa något nytt och inspirerande av istället, säger porjektledaren Anna Kufver.

Många känner säkert igen sig i att entusiastiskt hugga tag i garnet och sätta igång med stickandet. Men så går tiden och tröjan förblir ofärdig. Nu finns alltså ett sätt att slippa det dåliga samvetet utan att behöva kasta arbetet.

I juni ska de donerade stickningarna ha blivit något nytt och visas för allmänheten. Men exakt vad det blir återstår att se.

– Det är ju inte riktigt klart. Beroende på vad vi får in så får vi se vad det blir av allt, säger Anna Kufver.

Folk har två olika förhållningssätt till sina gamla stickningar, säger hon. En del håller hårt i projekten, hur gamla de än må vara, medan anra är lättade att bli av med dem utan att behöva slänga garnet.

– Några säger att de fortfarande tänker avsluta stickningen medan andra kommer glada i hågen och lämnar ifrån sig sakerna och känner att det ändå blir något nyttigt av det till slut.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".