Inför LHC- Luleå: Hopp om trendbrott

Slutspelet nalkas men LHC har inte sett bra ut de senaste matcherna. I kväll väntar Luleå på hemmaplan och LHC behöver vända den negativa trenden efter tre raka förluster.

– Vi behöver sannerligen en vinst. Dels är det ju hemmaplan där vi behöver förbättra oss och dels är det bara fem matcher kvar av grundserien. Vi vill utnyttja de matcherna till att få in en bra känsla inför slutspelet, förklarar tränaren Slavomir Lener.

Vare sig Ivan Majesky eller Daniel Fernholm är med i kvällens match. Seriefyran från Norrbotten är ju minst sagt bekant för LHC-tränaren. Tidigare var han tränare i Luleå och han har imponerats stort av sin gamla klubb under säsongen.

– Sedan Bartecko (Lubos) kom till Luleå är de ett helt annat lag än tidigare. De har spelat mycket bättre och har kanske varit bäst i ligan efter ankomsten. De spelar bra och har ett gott självförtroende, bra målvaktsspel från Mattias Modig, säger Lener.

LHC:s trupp mot Luleå

Målvakt: Daniel Henriksson (Mika Noronen)

Förstafemman: Calle Gunnarsson, Robin Persson, Niklas Persson, Joakim Eriksson, Andreas Jämtin

Andrafemman: Teemu Aalto, Andreas Pihl, Jan Hlavac, Jaroslav Hlinka, Fredrik Emvall

Tredjefemman: Pekka Saravo, Viktor Ekbom, Pontus Petterström, Patrik Zackrisson, Mikael Håkansson

Fjärdefemman: Dennis Bozic, Mattias Carlsson, Martin Laumann Ylven, Tomas Surovy, Eric Beaudoin

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".