Motala

Degraderingen nära efter 30 år

I 30 raka säsonger har IFK Motala spelat i bandyns högsta serie. Men på lördag kan det vara över. Seger krävs annars blir det allsvenskan nästa säsong. Men nedflyttning behöver inte betyda slutet för klubben.

– Det tror jag absolut inte. Nu är det bara att knyta nävarna och jobba vidare om det ändå skulle ske. Vi har en bra ungdomsverksamhet som jag tycker att vi ska bygga vidare på. Man kanske har byggt lite kortsiktigt den här säsongen kan man tycka, säger Thomas Pålsson Motalas bäste målskytt genom tiderna.

För att det ska bli elitseriespel och inte allsvenskt spel på Istadion i Motala nästa säsong krävs seger mot topplaget Sirius samtidigt som värsta Gripen gör som Motala. Det vill säga förlorar mot Broberg.

– Det tror jag inte de klarar. Det är synd eftersom de legat så länge i elitserien. Jag vet inte vad det beror på, säger Motalabon Harry Karlsson.

I matchen igår var det dåligt med publik på Istadion. Har ni gett upp i Motala?
– Tydligen har vi gett upp. Det är synd för spelarna behöver allt stöd de kan få. Men sådana är Motalaborna, säger Harry Karlsson.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".