1 av 2
2 av 2
Norrköping

Snöfritt sportlov i De Geerhallen

För fjärde året i rad samlas musicerande ungdomar från hela Östergötland i De Geerhallen i Norrköping. Sportlovsorkestern repeterar under några bråda dagar inför helgens konserter.

– Det är jättespännande eftersom man får lära känna nya människor. Man får spela rolig musik och lära sig ny teknik. Det är jättekul, säger violinisten Tove Cederkvist.

De är 66 stycken, ungdomarna i Sportlovsorkestern. Hela veckan tränar de för två konserter i helgen, så det gäller att vara på hugget varje dag av lovet.

– Tanken är att få en vitamininjektion som de kan ha med sig i vardagen resten av året. Under fem dagar intensivrepar man för två konserter så man måste ju banka in tonerna väldigt snabbt, säger Rickard Michelin som är en av coacherna till ungdomarna i orkestern.

Violinisten Jenny Augustinsson är en av de 66 som sökt sig till sportlovsorkestern. På programmet bland annat Edvard Elgars Pomp and Circumstance och svenske Lars-Erik Larssons En vintersaga.

– Jag lyssnar på pop och rock också men man blir väl lite skadad så man lyssnar på mycket klassiskt också, säger Jenny Augstinsson.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".