Brist på toaletter oroar mag- och tarmsjuka

Det finns för få offentliga toaletter runt om i länet. Det säger Bertil Ekström som är ordförande i Mag- och tarmsjukas förening i Östergötland.
Att inte kunna gå ut på stan någon längre tid, eller att inte våga åka till en plats när man inte vet om det finns några toaletter är en del av verkligheten för några av de som är drabbade av mag- och tarmsjukdomar. Toaletter för allmänheten är ett problem för kommunerna eftersom toaletterna ofta vandaliseras. I Norrköping har man stängt flera toaletter som kostar för mycket att reparera och underhålla. I Motala driver Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, kravet på en offentlig toalett på torget, och i Linköping anser Bertil Ekström att det finns på tok för få toaletter. - Om man måste gå på toa finns det ju även restuaranger, men trots att man är sjuk är det inte säkert att man blir insläppt, säger Bertil Ekström. - Vissa personer tror att ens sjukdom är smittsam.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".