Experiment ska få tuppen att gala

Genom att spela upp ljudet av en galande tupp på kassettband försöker man i Gamla Linköping att få ungtuppar att lära sig gala ordentligt.
Det är Vanda-Marie Wannelöf som låter sina höns gå i tuppskola för att de inte ska ta efter tupp-pappan som gal falskt. Den inspelade tuppen har fått gala morgon, middag och kväll i en vecka. - Ungtupparna har redan börjat gala vackrare, säger Vanda-Marie Wannelöf. Wannelöfs 18 Kindahöns har gått i tuppskola i en vecka. Boven i dramat är tuppen Jacek som inte kan gala ordentligt. Hittills tyder allting på att det bara är han som har något fysiskt fel. För de två ungtupparna gal nu vackrare, bara efter en vecka med den nya läromästaren - en perfekt galande tupp inspelad på band. Det är grannen och tillika kända radio - och teveprofilen Bertil Wallin från "Mitt i Naturen" som kom med idén att hönsen skulle gå i tuppskola.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".