Arkivbild: Polisens razzia mot Top Side 2007.
Norrköping

Top Side får flyttbidrag av kommunen

Motorcykelklubben Top Side får en halv miljon kronor för att flytta från sina nuvarande lokaler i Åby utanför Norrköping. Senast sista maj ska mc-klubben ut ur nuvarande lokaler enligt en träffad överenskommelse mellan klubben och kommunen.

– Kommunen har nyss blivit ägare till fastigheten och man har planer på att utveckla området. Dels behöver skolan och förskolan lokaler, dessutom framtida pendeltågsstationer. Även om det ligger i framtiden så krävs det planering, säger kommunens jurist Siv Lejefors.

Norrköpings kommun är en av flera kommunala och regionala aktörer som skrivit på en avsiktsförklaring om att kriminella MC-gäng ska vara borta från länet senast nästa år.

– Kommunen har ju ett samverkansavtal med polisen och andra myndigheter i länet och det är kart att det finns med i bilden, säger Lejefors.

Flytten kostar kommunen 250 000 kronor som kommer att betalas ut inom en vecka efter flytt. Dessutom ska den tidigare hyresvärden betala lika mycket till i ersättning för ombyggnationer och reparationer som klubben gjort i lokalen.

– Kommunens ersättning avser kompensation för förtida flytt och inget annat, säger kommunalrådet Eva Andersson, som uppger att beloppet funnits rimligt vid en juridisk granskning.

Jakob Kindesjö
jakob.kindsjo@sr.se

Peter Bengtsson
peter.bengtsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".