1 av 2
2 av 2
Slaktavfall runt den olagliga fällan.
Östergötland

Här fångas djuren olagligt

En olaglig jaktfälla har avslöjats i länets östra delar och fällan har nu polisanmälts av länsstyrelsen. Runt fällan, som var flera meter lång, fanns en stor mängd slaktavfall.

– Det låg benhögar, hudar och även huvuden av både älg och Hereford som är tamdjur och det får man inte lägga ut slaktavfall av, säger Thomas Modin som är chef för länsstyrelsens jakt- och viltförvaltning.

Det var för några dagar sedan som länsstyrelsen fick tips om att det fanns en olaglig fälla i skogarna i östra Östergötland. När Thomas Modin besökte platsen blev han förvånad.

Alldeles intill en mindre väg hade någon eller några gillrat en fälla, omkring fem meter lång, en meter bred och lika hög. Omkring fällan hittade han en hel del slaktavfall.

– Det är inte alls lämpligt att man lägger ut avfall runt fällan och fällan inte ens är godkänd för sitt ändamål.

Redskapet saknade både märkning och information om användarens namn, adress och telefonnummer som krävs för att fällorna ska vara godkända.

– Man har använt sig av en olaglig fälla och lagt ut slaktavfall. Det är brott som inte borde förekomma och det är inte lämpligt med sådan verksamhet på den platsen. Det måste ha luktat hemskt med allt slaktavfall intill den här vägen, säger Tomas Modin.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".