Proffshjälp till kvinnliga företagare

Just nu är möjligheterna att få hjälp extra stora för kvinnor som funderar på att starta eget. Det som erbjuds är bland annat rådgivning och nätverksarbete. Bakom satsningen står länsstyrelsen.

Länsstyrelsen har startat ett treårigt projekt med syfte att hjälpa kvinnor som har en affärsidé att komma i gång med ett eget företag. Man vänder sig även till kvinnor som redan är företagare. Närmare 200 platser står till förfogande

– Vi har anlitat professionella coacher och affärsutvecklare som erbjuder en rad aktiviteter, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg, projektledare för satsningen. Vårt mål är att de kvinnor som är med kan öka sin omsättning med cirka tio procent. Det skulle i sådana fall innebära åtskilliga miljoner i tillväxt i länet. 

Idag arrangerar Länsstyrelsen Östergötland en informationsträff för kvinnor som vill veta mer om vilka aktiviteter som erbjuds.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".