1 av 2
2 av 2
Norrköping

Mc-gäng misstänks för granatattack

Uppdaterad 16.26:
Två Norrköpingsbor med koppling till Hells Angels och supporterklubben Red and White Crew åtalades i dag misstänkta för att kastat in en granat i en bostad i Norrköping i januari i år.

Det blev en dramatisk morgon för de boende utmed Stockholmsvägen i Norrköping i slutet av januari. En granat hade kastats in i en av lägenheterna - och de boende fick evakueras. Polisen kunde senare konstatera att granaten var skarpladdad.

Två Norrköpingsbor, 19 och 24 år gamla, med koppling till Hells Angels och supporterklubben Red and White Crew åtalades i dag för attacken.

Motivet ska ha varit ett bråk på en pub i Norrköping i december förra året. Under bråket blev en 26-åring attackerad med en hammare, när han försökte värja sig råkade han dra av mössan på en medlem ur mc-gänget.

Det ska enligt åklagaren ha varit orsaken till att pressa 26-åringen på 40 000 kronor. När mannen inte betalade ska männen enligt åtalet kastat in granaten i hans bostad.

De två Norrköpingsborna som sitter häktade i väntan på rättegång förnekar brott. Gärningarna rubriceras som försök till grov utpressning och grovt olaga hot.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".